Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-idee├źn, -advies, -styling en tuinartikelen

dinsdag 1 november 2011

Herfst... prachtige kleuren en veel bladeren...


De herfst is in volle gang, wat een prachtige kleuren. Allerlei tinten rood, bruin, geel en groen stralen je tegemoet, wat een prachtig gezicht. 

Uit eigen tuin, verschillende herfstkleuren vanaf boven gezien:

Maar ook de grond raakt bezaaid met deze kleuren... dus weer volop werk te doen in de tuin...


Afgevallen blad kun je tussen de planten in je borders leggen of laten liggen; het geeft een goede bescherming aan je vaste planten en voor je net geplante bollen voor in de winter, het is een overwinterplek voor allerlei nuttige diertjes en het is ook nog een voedzame en onkruidwerende (mulch)laag. Let op maak de laag niet dikker dan 10 cm.


Kuipplanten die binnen (in de schuur, temp. ongeveer 5 tot 8 graden) moeten overwinteren zijn onder andere passieflora (passiebloem), agapanthus africanus (afrikaanse lelie). Niet vergeten om de planten in de schuur ook water te geven (uiteraard minimaal).


Winterharde planten in potten die buiten blijven staan inpakken met bijv. bobbeltjes plastic ivm bevriezing van de plant. Zorg dat er geen water in de pot blijft staan.


Uit eigen tuin, Cimicifuga in november, de verdorde bladeren heb ik weggehaald zodat alleen de 'bloemen' nog statig staan, wat een mooi herfstbeeld in de tuin:
Uit eigen tuin, Fagus sylvatica (Beukhaag) in november, die krijgt nu prachtige verschillende kleuren. De haag krijgt straks een egale roestbruine kleur en houdt dit de hele winter vast om dit blad pas te laten vallen zodra de nieuwe groene blaadjes te voorschijn komen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...