Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-ideeën, -advies, -styling en tuinartikelen

vrijdag 16 november 2012

Tuin met niveauverschil

In opdracht van Hoveniersbedrijf Bomhof, een tuinontwerp gemaakt voor een gezin met jonge kinderen in Zwolle met een prachtige vrijstaande woning, het betreft ongeveer 600 m2, tuin gericht op het noordwesten.

De tuin heeft een niveauverschil van ruim 30 cm, achterin de tuin komt de trampoline en aangezien de kinderen nog jong zijn moet er vanuit de woning zicht op deze speelplek komen. Dus zichtlijnen des te belangrijker.

Aan de zijkant van de woning een overkapping gecreeërd voor de fietsen, containers, openhaardhout e.d. Veel gras, dakbomen voor een heerlijke schaduwplek, diverse terrassen (zon-, schaduw- en eetterras).

In de voortuin was de wens dat er ruimte voor 3 auto's moest komen maar dat het toch geen kille bedoening van straatwerk wordt. Prachtige lijn overdwars om de breedte te benadrukken en om gelijk de beide zijkanten van de woning te betrekken bij het geheel. De meerstammige eiken zullen voor een bijzonder aanzicht zorgen.

In dit ontwerp passen prachtig als meerstammige bomen; de Quercus, Parotia en de Amelanchier, als leibomen de Fagus en de Tillia, mooie grassen, als vaste planten onder andere Persicaria, Salvia guaranitica, Cimicifuga, enz. In potten o.a. de Agapanthus, Elaeagnus en de Vijg niet te vergeten. De Miscanthus sinensis 'Gracillimus' is een rietsoort met een prachtige groeivorm, een mooie solitair, die in ons land niet bloeiend is, krijgt dus geen 'pluimen'.

Als verharding heb ik toegepast natuursteen, in overleg met de eigenaren is gekozen voor maat 60x60, dit in combinatie met een mooie donkere smalle baksteen.

De uitvoering vindt in fases plaats.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...