Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-ideeën, -advies, -styling en tuinartikelen

maandag 14 mei 2012

Stadstuin in Zwolle-Zuid

De uitvoering van de besloten stadstuin in Zwolle-Zuid is in volle gang. Wensen van de klant zijn onder andere een moderne knusse tuin met veel privacy, zonneterras, pergola, mooie borders. De uitvoering is in handen van Grollemangroen.

Er komen twee prachtige antraciet zitmuurtjes, de verharding is een combinatie van natuursteen met prachtige donkere bakstenen, twee zonneterrasen, bergkast die opgaat in de erfafscheiding, en mooie borders met siergrassen en bloemen.

Door de toepassing van de muurtjes ontstaan er twee ruimtes in de tuin en door de pergola is de tuin niet in één keer te overzien en wordt het terras achterin deels afgeschermd.

Volgende week wordt de erfafscheiding en de pergola geplaatst.
De schutting vormt een krachtig, stoer, robuust element en een mooi contrast met de onderbeplanting, de schuttingwordt deels onderbroken door groenblijvende Prunus,

Voor beplanting heb ik gekozen voor ondere andere Ilex, Buddleja (Vlinderstruik), Alliums, Molinia, Gaura, Agastache 'Black Adder (Dropplant), Luzula en uiteraard zullen ook hier de Persicaria's niet ontbreken...

De twee groenblijvende Ilexen (steeneiken) in zuilvorm zorgen voor strucuur en hoogte in de tuin. Bomen zorgen voor meer dieptewerking in de tuin en inkijk in de tuin.
Deze bomen zullen in een volgende fase worden geplant.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...