Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-ideeën, -advies, -styling en tuinartikelen

maandag 25 juni 2012

Tuinmeubilair

Er is zeer veel keuze op het gebied van buitenmeubilair. Kies je voor een eettafelset, tuinbank of heb je altijd al een loungeset willen hebben.

Het meubilair waarvoor je uiteindelijk kiest is mede sfeerbepalend in je tuin.

Let op de invloed hiervan op je tuinstijl en sfeer. Bij een juiste toepassing ondersteunen ze de vormen, de lijnen, de kleuren en ook de stijl van het ontwerp. Er is zeer veel keuze, hieronder enkele mogelijkheden.

En als je dan eindelijk de gewenste set hebt gevonden is ook daar vaak weer volop keuze in.  Zo viel mijn oog op de serie BoB van Fixform, hier kunnen de modules/elementen in elke gewenste RAL-kleur vervaardigd worden. Daarnaast kan het worden uitgevoerd in een zogenaamde "RAW-afwerking", de modules worden dan voorzien van een verbronsde, verroeste of verkoperde afwerking. De rug- en armleuningen zijn gemaakt van teak. Ook kan er gekozen worden voor kussens, hier kan de outdoor-stoffering ook weer in diverse kleurstellingen. Meer info over de BoB-lijn van Fixform.

Piet Boon

BoB lijn van Fixform
'heerlijk nestelen' Paola Lenti
Paola Lenti

BoB lijn van Fixform (zie voor de geweldig mooie lamp mijn eerdere bericht)Tribu

Moroso
Onderstaand buitenmeubilair is van de Canasta lijn, ontworpen door Patricia Urquiola voor B&B Italia. Prachtig de hoge zijdes van de armfauteuil - voor schaduw en comfort.
Bij de onderste afbeelding kun je goed de details zien.
B&B Italia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...