Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-idee├źn, -advies, -styling en tuinartikelen

maandag 9 juli 2012

Moderne tuin met loungehoek

Voor een nieuwe achtertuin van ongeveer 130 m2 hebben de bewoners onderstaande wensen.

Behalve praktische zaken zoals een fietsenberging, een ruimte voor houtopslag, het wegwerken van de containers,  is de wens diverse leefterrassen; om te zitten, te eten en heerlijk te loungen. Hiervoor heb ik de achtertuin in diverse zones gedeeld. Bij de eetkamer ligt het hoofdterras van robuuste tegels, aansluitend volgt een zonneterras en daarnaast achterin de tuin de loungehoek van hardhout -met op de grond halfverharding van Flachkorn, gebroken leisteen.

Op 1 van de terrassen komt een knusse loungehoek, met een op maat gemaakte loungebank van hardhout. Op het eetterras komt een eettafel voor 8 a 10 personen met een hardhouten onderstel met blad van natuurstenen tegels van 90x90 met daarbij stoelen van Philippe Starck in lavendelgrijs. Dit kleurt prachtig met het vergrijsde hout, bestrating en de toe te passen beplanting.

In de tuin zit een niveauverschil van ± 30 cm, door het handhaven van dit hoogteverschil en de juiste toepassing van verschillende niveau's ontstaat er een spanningsveld wat de tuin boeiender maakt en de verschillende zones benadrukt. Dit in combinatie met een rustige lijnvoering.

De loungebank zal een wat diepere 'zit' krijgen met prachtige dikke kussens zodat je 's avonds heerlijk ontspannen kunt zitten/loungen en natuurlijk een mooie op maat gemaakte lage tafel erbij. Aan de randen komen siergrassen, beukhaag en leibomen, hierdoor zal er een knusse intieme sfeer ontstaan.

Uitvoering zal zijn in fases en start in het najaar 2012.

NB: Let op bij de aanschaf/of het op maat laten maken van een buitenbank dat de zitdiepte goed is, een wat diepere zit zal veel prettiger zitten. Dit in tegenstelling tot een bank die bij de eettafel komt te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...