Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-ideeën, -advies, -styling en tuinartikelen

vrijdag 28 september 2012

Tuin van het jaar 2013

 
Bron: tuin&landschap, 17 september 2012
Acht genomineerden voor Tuin van het Jaar 2013 zijn bekend!

 
Een beoordelingscommissie van groenspecialisten en journalisten heeft acht tuinen genomineerd voor de titel Tuin van het Jaar 2013.
 
Geselecteerd zijn: een creatieve designtuin, een buurttuin, een fleurige villatuin, een moderne leeftuin, een strakke villatuin, een kleine hoektuin, een architectonische stijltuin en een moderne landgoedtuin.
 
 
 
 
All-In Tuinen


Hoveniersbedrijf Dennis Snijders


Multi-Tuin
 
Focus
Bij de bezichtiging van de tuinen ligt de focus van de commissie op een aantal zaken zoals: de beleving, het type tuin, zit er een verhaal in, is het geheel interessant, heeft de hovenier rekening gehouden met de wensen van de klant, zijn er ‘tuinelementen’ die in het oog springen, hoe creatief is het ontwerp, is er aandacht voor duurzaamheid en ecologie, hoe is het met de toegepaste beplanting en de verhouding groen versus de niet levende materialen, wat is de kwaliteit van het onderhoud, waaruit blijkt het vakmanschap van de hovenier en zijn er eventueel verbeterpunten?
 
Winnaar
In het voorjaar van 2013 wordt de winnaar bekend gemaakt. In tegenstelling tot voorgaande jaren is het idee van de diverse categorieën, wat betreft de oppervlakte van de tuin, losgelaten. De prijs wordt uitgereikt, voor het laatst, door
het HIC (Hoveniers Informatie Centrum).
 
Zie Tuin&Landschap Tuin het jaar 2013 voor de acht genomineerde tuinen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...