Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-ideeën, -advies, -styling en tuinartikelen

maandag 3 juni 2013

Tuinwerkzaamheden mei/juni


Egels
Zet een plankje schuin in de vijver, zodat egels makkelijk het water uit kunnen komen. Het gebeurt geregeld dat ze per ongeluk de vijver in wandelen en er vervolgens niet meer uit kunnen komen.
 
Prachtige paarse Alliums tussen het siergras.
Bollen
Knip de oude bloem weg zodra de bollen zijn uitgebloeid, maar laat het loof staan, wacht tot het blad doodgaat want tijdens dit proces gaat het voedsel terug de bol in. Daarna kun je het loof weghalen en kan de bol volgend jaar weer een mooie bloem geven. Als de bol alleen loof heeft gegeven, is het beter om de complete bol weg te halen.

Taxus en Buxus snoeien
Vormsnoei. Knip de taxus en buxus aan het eind van de maand op een bewolkte dag met scherp snoeigereedschap anders is er de kans dat het uiteinde van het blad verbrand.

Amelanchier (Krentenboom) snoeien
De vroegbloeiende prachtige Amelanchier (Krentenboom) is uitgebloeid. Je kunt hem nu in model snoeien, zodat je hem ook in de kleine tuin kunt handhaven.

Verleng de bloei
Knip of knijp de uitgebloeide bloemen uit uw zomerbeplanting (éénjarigen). Hiermee verleng je de bloeitijd aanzienlijk.

Snoeien van hagen
Vormsnoei. Knip de hagen voor de langste dag (21 juni), niet in volle zon in verband met verbranding. Hou de onderkant breder dan de bovenkant zodat het licht ook op de onderste takken valt.

Border
Maak foto's van borders waar je geheel niet of gedeeltelijk tevreden mee bent, zodat je in het najaar nog kunt nagaan wat er precies veranderd moest worden.

Onkruid
Wanneer je het onkruid 'zevenblad' in de tuin hebt, laat het dan in elk geval niet in bloei komen, haal het op tijd uit je tuin. Zevenblad valt te verwijderen uit uw tuin. Elke keer als je zevenblad ziet opkomen, verwijdert je dit met zoveel mogelijk wortels. Deze methode vraagt wel tijd en wekelijkse controle.

Border
Strooi grasmaaisel tussen de planten in de border. De grond blijft zo langer vochtig.

Gazon
Bemest het gazon nog eens op een bewolkte dag als er regen is voorspeld.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...