Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-ideeën, -advies, -styling en tuinartikelen

donderdag 24 september 2015

Onderhoudsvriendelijke tuin aan het water


De achtertuin bij een hoekwoning is ongeveer 100 m2 groot en gelegen op het zuidoosten. Wensen van de bewoners zijn diverse terrassen, strakke verhoogde vijver,  behouden van uitzicht over het naastgelegen water de Wijde AA. Plek voor het konijn. Behouden van beplanting voor de schuttingen. Tuinverlichting.

De verhoogde vijver is in de breedte geplaatst zodat er een mooie zichtlijn ontstaan richting het water en zo de tuin optisch groter laat lijken en de omgeving bij de tuin betrekt. De siergrassen zullen zodra deze op hoogte zijn een mooie doorkijk geven. De vijverranden zijn uitgevoerd in natuursteen. Het basaltsplit is gecombineerd met antraciet betontegels met splitblokken.  
 

Door het toepassen van niveauverschil in de tuin ontstaat er meer diepte en spanning in de tuin. In de hoek van de tuin is voor de privacy groenblijvende Portugese Laurier geplaatst met daarvoor een prachtige dakboom de Quercus, dit zal een knusse sfeer creëren.
 
De diverse siergrassen en de lijn van de vijver met de dakboom zullen een zeer mooi beeld vormen en de tuin optisch verbinden met de omgeving. Zodat er volop genoten kan worden van de eigen tuin en de prachtige wijde AA.
 
De U-elementen zijn in de lengte van de tuin als bankje geplaatst met in de  'voet' inbouwspot, subtiele sfeerverlichting.
 
De vijver en de dakboom wordt uitgelicht worden met grondspots, bij de verschillende niveauverschillen is functionele verlichting.

Een greep uit de toegepaste beplanting in deze tuin: Lavendel, Quercus, Siergrassen, Vinca minor, Laurier, Buxus, Duizendknoop, Hortensia’s, Varens).

Als verharding is gekozen voor een 60x60 tegel van MBI, de Geotops Ardesia Cannobio
 
voor


voor


voor

Start uitvoering:
 
 
De Prunussen zijn ook geleverd... Hier wordt een prachtige groenblijvende haag vangecreëerd, die zal zorgen voor privacy op de gewenste plek in de hoek van de tuin.
 
 
De contouren van de vijver worden zichtbaar...
 
 
 


Het siergras parallel naast de vijver zal met een jaar prachtige pollen vormen en boven de vijver uitsteken met prachtige pluimpjes. In het voorjaar komen de aandachttrekkende paarse sieruien hier tevoorschijn.

Aan de kop van de vijver komt straks het prachtige transparante siergras Miscanthus te voorschijn waardoor er een overgang ontstaat naar het openbare water toe .
 De paarse Alliums (sieruien) doen het prachtig, zodra deze uitgebloeid zijn is het siergras prachtig fris groen...

 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...