Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-ideeën, -advies, -styling en tuinartikelen

maandag 9 november 2015

Eigentijdse voor- en achtertuin in Meppel

Op dit moment volop in uitvoering in Meppel; een nieuwe voor- en achtertuin bij een bestaande hoekwoning.De bewoners hadden de volgende wensen;
- hergebruik van de bestaande bakstenen, handhaven van de overkapping, schuur en de bestaande Leilindes, ronde vormen eruit, vijver, siergrassen, voldoende zitgelegenheid.
 
In het ontwerp heb ik verhoogde borders en diverse wandjes toegepast om te tuin spannender te maken, door deze in verschillende richtingen te plaatsen ontstaat er een mooi lijnenspel in de tuin en ook creeer je mooie ruimtes in je tuin hierdoor waardoor deze gelijk opties nog ruimer lijkt.
 
Door toepassing van oud hollandse betontegels van 80x80 cm komen de bestaande bakstenen nog meer tot hun recht. Door toepassing van grote tegels krijg je een robuustere en rustigere uitstraling in de tuin wat een mooie balans geeft aan de smalle bakstenen. In de achtertuin komt voor de lijnbomen achterin een prachtige brede zitmuur met daarvoor een terras waar heerlijk s avonds nog van het zonnetje genoten kan worden. Alle muurtjes/zitelementen zullen mooi gestuct worden.
 
De vijver benadrukt de diepte van de tuin en grens mooi bij de overkapping en dicht bij de woonkamer zodat er volop genoten kan worden van dit element.
 
De twee dakbomen zorgen voor een verticaal ruimtelijk effect en maken de tuin knusser/intiemer en dragen ook bij aan de kijkrichting. Deze dakbomen zullen met led-spots uitgelicht worden.
 
De tuin had diverse soorten schuttingen, dit maakt de tuin heel druk en onrustig. De erfafscheiding is nu een houten schutting geworden met de planken horizontale geplaatst. Dit geeft een rustig beeld waardoor de tuin zelf nog beter tot zijn recht zal komen.
 
Toegpaste beplanting; diverse siergrassen zoals liriope, mischanthus, pennisetum en sporobolus gecombineerd met diverse vaste planten oa  Gaura, Nepeta, Arancus, Cimicifuga, Gillenia en uiteraard Persicaria deze laatste mag naar mijn mening niet ontbreken in een tuin. De hoofdkleuren zijn wit, roze/rood, paars.

Achtertuin

voor uitvoering
 
start uitvoering
 
 Voortuin

Ook hier is de ronde vorm er uitgehaald en heb ik een ontwerp gemaakt wat uiteraard aansluit bij het ontwerp van de achtertuin. Hier komt in het midden een mooi pad van de grote 80x80 tegels, ook het terras in de voortuin krijgt deze tegels. Het tuinpad rechts komt te vervallen, er komen in totaal drie verhoogde borders met vaste planten, deze verhoogde borders zijn zo gesitueerd dat ze een mooie kijklijn geven (denk hierbij altijd aan de breedte en lengte lijnen van een tuin) en ook vanuit het terras een mooi beeld geven. D
e pergola blijft gehandhaafd, deze geeft al een mooi beeld aan de tuin en hier groeit een mooie Blauwe regen langs.
 
Bij de beukhagen wordt de ronding eruit gehaald.
 
De containers stonden in de achtertuin, daar heb ik een plek voor gecreëerd in de voortuin, deze zullen omsloten worden door beukhaag en daardoor minder opvallen.

Voor uitvoering;

wordt vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...