Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-ideeën, -advies, -styling en tuinartikelen

donderdag 14 januari 2016

Ook nu zijn er bloemen te bespeuren...

 
Geen uitbundige bloei zoals in de lente maar een ingetogen schoonheid, passend bij dit seizoen.  Winterkamperfoelie (Lonicera standishii & L. x purpusii), Toverhazelaar (Hamamelis), Wintersneeuwbal (Viburnum x bodnantense ‘Dawn’) of Winterzoet (Chimonanthus praecox) zijn stuk voor stuk heesters met een bloemenpracht en een heerlijke geur die je in de winter niet gauw verwacht.
 
 
Er zijn ook kleinere planten zoals Kaukasische cyclaam (Cyclamen coum subsp. caucasicum), Winterakoniet (Eranthis hiemalis), paars Nieskruid (Helleborus purpurascens) of dubbele sneeuwklokjes. 
 
 
Ook de takken en schors van heel wat struiken en bomen zijn in deze periode extra opvallend.  Zoals bij de bandwilg (Salix udensis ‘Sekka’) hier vergroeien de jonge twijgen tot de meest bizarre krullen.  De takken van de heel wat bramen- en kornoeljesoorten (Cornus) lijken wel permanent bevroren of net in vuur en vlam te staan.  Mijn persoonlijke favoriet is de Papieresdoorn (Acer griseum) die heeft een prachtige afschilferende stam. Zie ook eens de bijzondere stam van de rode Streepjesbast Esdoorn (Acer capillipes) of de glanzende roodbruine stam van de Tibetaanse Sierkers (Prunus serrula).
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...