Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-idee├źn, -advies, -styling en tuinartikelen

dinsdag 8 oktober 2013

Het is weer bijna zover, bollen planten...

Nu is weer de tijd aangebroken om bollen te planten om volgend voorjaar te kunnen genieten van al het moois...

Soorten die verdwenen zijn, tegenvallende groei en hier en daar matige groei. Het weer is nog steeds de meest invloedrijke factor die bepalend is voor het succes en de ontwikkeling van de planten in de tuin.

Misschien heb je het afgelopen voorjaar al wel bijgehouden waar je nog bollen mist of die tegenvielen of bollen die uiteindelijk niet zijn uitgekomen en anders maak je nu een rondje door je tuin en kijk je waar straks je vaste planten 'verdwijnen' om pas in of na het voorjaar weer te voorschijn te komen, daar zouden natuurlijk dan prachtig bollen kunnen. Of mooie combinaties met vroege groeiers/bloeiers gecombineerd met bollen...

Je kunt bollen kopen in bijv. een tuincentrum maar natuurlijk ook online. Zelf heb ik goede ervaringen met het bedrijf Peter C. Nijssen, zij hebben ook een online webshop en hier vind je prachtige bijzondere bol- en knolgewassen. Volop keuze uit zeer veel soorten en allemaal voorzien van mooie foto's.

Per soort ook uitgebreide informatie over o.a. bijzonderheden, groei- en bloeitijd, standplaats, enz. Je bestelling wordt zeer zorgvuldig en kwalitatief goed verpakt en voorzien van volledige informatie worden de bollen/knollen afgeleverd (verzendkosten bedragen € 3,50).

Vervolgens kun je heerlijk in de tuin aan de slag met het planten van de bollen en in het komende voorjaar zal je inspanning en je geduld beloond worden en kun je genieten van al het moois wat je nu uitzoekt.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...