Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-ideeën, -advies, -styling en tuinartikelen

maandag 3 juni 2013

Clematis planten

Nog plaats over tegen een muur of schutting?  Plant er een Clematis! Het is het mooist om er twee of meer te combineren die op verschillende tijden bloeien. Plant een Clematis nooit pal tegen een muur, omdat de grond daar snel uitdroogt. Hou een halve meter ruimte vanaf de muur.

Clematissen houden van vochtige grond, koele wortels en een warm hoofd. Oftewel; voeten in de schaduw en bloemen in de zon.  Plaats de kluit van de plant zeker 15 cm onder de grond. Vul het plantgat op met goede grond. Maak een kuiltje om gemakkelijk water te kunnen geven. Door de wortelkluit zo diep te planten, zorg je ervoor dat die absoluut geen zonlicht krijgt. Zet niet een dakpan of halve bloempot over de wortels, zo kan de plant namelijk niet profiteren van regenwater.  
 
Geef Clematis meteen houvast in de vorm van een klimrek, gaas of strakgespannen draden.
 
Een hele mooie witte voorjaarsbloeier is de Clematis montana 'Grandiflora'. De puur witte bloemen kunnen wel 7 cm in doorsnede worden en bloeit in maart/april. 
 
De Clematis combineert ook prachtig met een Akebia quinata. Vorig jaar heb ik deze geplant met de Clematis 'Polish Spirit', zodra deze in bloei staat zal ik een een foto van deze geweldige combinatie maken.

Hieronder een aantal foto's van de Clematissen in mijn eigen tuin. 

2 opmerkingen:

 1. Weet u misschien hoe de lilakleurige clematis in de derde foto van boven heet?,ik heb dezelfde en heb nooit enige info over de plant gehad.
  Bij voorbaat dank.gegroet P.Hempe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is de Clematis 'Etoille Violet', prachtige kleur.....

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...