Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-idee├źn, -advies, -styling en tuinartikelen

woensdag 20 augustus 2014

Renovatie tuin Deventer, vrijstaande woning

Van een schitterende woning in Deventer moest een deel van de tuin opnieuw ingericht worden met behoud van een aantal zeer beeld bepalende bomen. Het ging om een gedeelte van de tuin, het nieuw in te richten deel betreft ongeveer 500 m2.
 
De wens van de bewoners is gazon, water, diverse terrassen, behoud van de be-staande moerbeidakbomen, siergras, ruimtelijk effect, openheid en toch sfeervol en knus.
 
Ik heb gekozen voor een duidelijkere en krachtiger lijnenspel en meer openheid in de tuin zodat er vanaf de diverse terrassen mooie zichtlijnen de tuin in ontstaan. De prachtige ruimte benadrukken en diverse punten mooi accentueren. Grondspot bij de bomen.
 
Een prachtige verhoogde gestucte border gecombineerd met een verhoogde vijver. Combinatie grind, tegels en beplanting. Hagen accentueren de lengte en breedte van de tuin. Verlichting onder de dakbomen en bij de vijver om deze bijzondere elementen uit te lichten en de sfeer en het lijnenspel extra te benadrukken in de avonduren.
 
Mooie grote potten op diverse plekken in de tuin.

In deze tuin zijn onder andere de volgende planten toegepast: lavendel, diverse siergrassen, amberboom, pluimhortensia's, duizendknoop, ijzerhard.
 
De keuze is samen met de bewoners bepaald en uitgewerkt in een compleet plan.

Uitgevoerd in 2013/2014.

 

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...