Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-idee├źn, -advies, -styling en tuinartikelen

maandag 30 september 2013

Uitvoering achtertuin Zwolle tussenwoning is gestart

De wens van de klant was een groot terras zodat ze met hun familie en vrienden heerlijk buiten kunnen eten en genieten. Geen gras en onderhoudsvriendelijk. Meer seizoenen in de tuin en hergebruiken van bestaande bestrating.
 
Voor het pad is de bestaande bestrating hergebruikt en deze benadrukt de diepte van de tuin, aan het einde van het pad komt een verhoogde border met Bamboe zodat er een groen uitzicht ontstaat. De containers komen achter een trellie begroeid met Hedera.
 
De twee terrassen bestaan uit grote donkere tegels.

In het verlengde van het terras komen U-elementen die gelijk lopen met de verharding en waarin verlichting in is aangebracht die omhoog schijnt. Dit zal ook een mooi beeld geven als je naar buiten kijkt.
 
Boven de zitmuur van elementen komt een robuuste pergola waaraan een prachtige blauwe regen (Wisteria) zal groeien, de pergola geeft een mooie breedtelijn.  Achter de zitmuur komt lampenpoetsergras wat altijd zeer mooi combineert met grijs/antraciet. En verharding afzwakt. Vanaf de gevel naar de pergola kan een zonnedoek gespannen worden. Ook deelt de pergola de tuin in twee kamers zodat de tuin spannender wordt maar niet afgesloten wordt. Op het tweede terras komen twee prachtige moeraseiken die uitgelicht worden met een grondspot. Deze dakbomen maken het geheel knus en zorgen voor een schaduwplek.
 
Links bij de erfafscheiding komen twee leibomen die zorgen voor verticaal groen en geven privacy.
 
Een prachtige witte sering en diverse groenblijvende siergrassen zullen evenwicht geven aan de verharding en het geheel harmonieus maken.
 
Foto's van de inplant en pergola volgen...
2 opmerkingen:

  1. Simpel en elegant. Leuk om te lezen hoe de tuin is vormgegeven. Kan ik nog wat van opsteken : ). Bestrating maakt een tuin al gauw onderhoudsvriendelijk, toch? Of je zit met mosvorming op steen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een tegel heeft uiteindelijk altijd onderhoud nodig om deze mooi en schoon te houden. Zelfs een keramische tegel die het onderhoudsvriendelijkst van allemaal is moet je onderhouden. Alleen de ene tegel vraagt om meer onderhoud dan de andere en dan maakt het ook nog uit of je een tuin op het noorden of bijvoorbeeld het zuiden hebt.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...