Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-ideeën, -advies, -styling en tuinartikelen

maandag 24 november 2014

Villatuin modern; met veel gazon en diverse terrassen, mooie zichtlijnen


Algemene gegevens tuin
De tuin ligt op het zuidoosten bij een vrijstaande villa. De oppervlakte van de tuin is ongeveer 800 m2.
 
Wensen van de bewoners
De drie grote Esdoorns in de tuin graag behouden evenals de beukenhaag. Het moet een kindvriendelijke tuin worden en onderhousvriendelijk.  Subtiele verlichting moet geïntegreerd worden in het ontwerp. Achterin de tuin moet een plek komen om te zitten Mooie grote tegels gecombineerd met grind vinden de bewoners mooi. De voortuin moet in harmonie zijn met de achtertuin qua sfeer en materiaalgebruik.  De huidige oprit handhaven.
 
Beschrijving tuinontwerp
In de achtertuin ligt een verhoogd terras met in het midden een verhoogde border donker antraciet gestuukt. Hier kan heerlijk op gezeten worden. Aan weerszijde van deze verhoogde border komen dakbomen, die uitgelicht zullen worden met grondspots.
In de linkerhoek is een zonneterras gecreëerd waar een heerlijke grote loungebank past. Rechts in de hoek onder de Esdoorns een sfeervol schaduwterras. Aan de rechterkant van de woning is het speelgedeelte waar ook heerlijk een balletje getrapt kan worden met ook een zitmuurtje. In de lengte, voor de erfafscheiding, een mooie strook grind met daarin sfeervolle dakbomen, Quercus, die losse groeiwijze van deze dakbomen zullen deze kant van de tuin verzachten. Grondspots zullen deze bomen mooi uitlichten en diepte aan de tuin geven.
 
 Een prachtige watertafel in de tuin om toch de sfeer en het geluid van water in de tuin te hebben en wat tegelijkertijd veilig is. Mooi in het verlengde van de grindstrook.
 
In de voortuin markeren de Amberbomen de entree gecombineerd met 5 identieke grote bloempotten. Deze potten komen ook weer terug in de achtertuin en komen te staan bij de houten berging die zwart gebeitst zal worden. Dit zal prachtig combineren met de losse bamboe.In de voortuin komt een brede strook van donkere bakstenen die eindigt in een haagbeukhaag, dit geeft een prachtige lijn en breedte aan de tuin. Grote 1x1 m tegels zullen een krachtig maar toch door de grote een rustig beeld aan de entree geven.
 
Een greep uit de toegepaste beplanting in deze tuin: Lavendel, Siergrassen, Quercus palustris dakbomen, Magnolia, Carex, Persicaria’s, Varens, Amberbomen, Beukhaag en Haakbeuk, Sanquisorba, Blauwe Regen, diverse vaste planten…

5 opmerkingen:

 1. Dat komt er heel erg netjes uit te zien! Vooral met die bank in de hoek maakt het toch goed af.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een leuk idee is om ook een windscherm te maken. Dat hebben wij namelijk en het scheelt echt heel veel wanneer het regent of de wind hard blaast en gezien we in Nederland wonen gebeurt dat regelmatig. Het is maar een idee. Verder ziet jullie project er erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, dat gaat er vast heel erg mooi ui zien! Als ik het goed begrijp komen er meerdere terrassen, lekker hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed dat je zulke mooie tuinontwerpen kunt maken! Zelf wil ik mijn tuin ook aanpakken, vooral qua tuin verlichting zou ik wel wat meer sfeer willen creëren. Ik ga het eerst zelf maar eens proberen, en anders haal ik er professionele hulp bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit ontwerp spreekt mij ook erg aan. Zelf zijn wij ook aan het kijken om de tuin aan te pakken. Wij willen een hoekje maken voor de kinderen. Ik heb sport vloertegels gezien, heeft iemand hier ervaring mee?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...