Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-idee├źn, -advies, -styling en tuinartikelen

maandag 26 maart 2012

Sophiatuin Apeldoorn vervolg, laatste stand van zaken


Zojuist terug van het project Sophiatuin in Apeldoorn. Even weer een update.

Er wordt op dit moment uiteraard hard gewerkt aan de uitvoering van de tuin. De hovenier werkt vanaf de zijde van de appartementen naar de stadskant van de tuin, waarop dit moment nog volop grondwerk plaatsvind. Hier komt een schanskorf met keerwand, hoogte ± 150 cm. Zodat de tuin straks mooi omsloten is. 

De schanskorf is aan deze zijde nu ook gereed en op dit moment wordt hard gewerkt met het plaatsen van de keerwand.

Een groot vak met Viburnum Opulus (oftewel de sneeuwbal) is geplant links naast de schanskorven. In mei/juni komen verschijnen de prachtige witte bloemen, na de bloei komen er mooie trosjes met hangende rode besjes, die lang aan deze struik zullen blijven zitten. Vaak tot in het voorjaar kan men genieten van deze vrolijke, vuurrode accenten tussen de dorre takken.
Het eindbeeld is een talud met 'strak geschoren' Lonicera en mooie purperen Alliums en aan de zijde van de appartemente afsgesloten door een strakke Beukhaag.

De 3 Liquidambars bij de woningen zijn geplaatst, voorzien van stevige boompalen.


In de schanskorven zijn de Gleditsia's geplant en wordt de gehele schanskorf (± 200 m2) gevuld met Lavendel. Dit zal straks een prachtig kleurvlak geven. De lila/paarse kleur zal een mooie combinatie geven met het antraciet van de schanskorf.Zodra het grondwerk aan de stadszijde klaar is, kan vervolgens de verdere inplant plaatsvinden en tot slot kan het gazon ingezaaid worden. 
 
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...