Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-ideeën, -advies, -styling en tuinartikelen

dinsdag 20 maart 2012

Stadstuin in Apeldoorn, uitvoering is gestart!

Fantastisch het ontwerp wordt werkelijkheid! De uitvoering van het ontwerp De Twist voor de Sophiatuin in Apeldoorn is gestart. Er wordt hard gewerkt door de BAM.
Het grondwerk wordt door de BAM uitgevoerd en vervolgens start de hovenier.
Begin april moet de tuin geheel klaar zijn, spannend.


De kromlijnige paden en de ‘kussens’ worden al zichtbaar.Het lijnenspel van de paden tussen de 'kussens' van siergras in verschillende draaiingen en een ronde uitsparing van halfverharding zorgen ervoor dat er beweging lijkt te ontstaan. Dankzij het rustige, zachte en afgronde karakter van het landschap/ontwerp komen de omliggende gebouwen tot uitrdrukking in een parkachtig decor.


Zodra het grondwerk klaar is kan de hovenier deze week nog aan de slag met de aanleg van de schelppaden en het inplanten van de bomen (o.a. Liquidambar, Amelanchier, Gleditsia), haag (Fagus), heesters (o.a. Buddleja), siergrassen (o.a. Pennisetum, Luzula, Miscanthus) en de diverse vaste planten (o.a. Liriope, Lavendulan, Persicaria).
Wat zal dit alles straks een prachtig beeld geven. Mooie zichtlijnen vanuit de diverse woningen om de tuin heen. Straks kunnen de ruim 160 eigenaren heerlijk te tuin in om te ontspannen, te wandelen, elkaar te ontmoeten of gewoon om in te genieten...

Zie voor eerdere informatie over dit project 'Tuinontwerpen van CYNtuinen'

1 opmerking:

  1. Hoi Cynthia, na de vele verhalen en ideeën die ik van je heb gehoord over dit project valt mij nu pas op hoe groot dit project werkelijk is. Leuk om te zien, en tegelijk hééél spannend nu het werkelijkheid begint te worden. Je geeft hiermee een mooi visitekaartje af! En dat kunnen wij zeggen, voor ons begint nu ook de tijd weer om te genieten van de door jouw ontworpen achtertuin bij ons thuis! Succes! Groetjes Sandra en Edwin

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...