Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-idee├źn, -advies, -styling en tuinartikelen

vrijdag 19 september 2014

Tuinontwerp CYNtuinen met waterelement


De wensen van het gezin voor deze nieuw in te richten tuin bij een vrijstaande woning, heerlijk gericht naar het Zuiden, waren onder andere privacy, onderhoudsvriendelijk, diverse zitterrassen, waterelement, overkapping en niet op de laatste plaats speelruimte met een schommel.

Er komt aan de rechterkant een prachtig knus 'laantje' uitgelicht met grondspots die leidt naar het overkapte terras achterin de tuin. Van alle kanten is er zicht op de sfeervolle waterbank, waar gespeeld kan worden met water, heerlijke zitplek biedt en waar ook de vogeltjes op af zullen komen.

definitief ontwerp
 
De tuin krijgt een niveauverschil van 15 cm die ondanks het geringe verschil spanning aan de tuin geeft.

Mooi lijnenspel door de donkere bakstenen op de oprit beginnend en eindigend met een 'beukenblok'. Dit geeft een optisch en verrassend effect. Een prachtige Moeraseik met een stamhoogte van 220 met diverse siergrassen maken de voortuin af.

Aan de zijkant van de woning twee robuuste hardhouten palen met ligger waaraan een sfeervolle Wisteria (Blauwe Regen) met zijn prachtige paarse bloemen zal groeien en waaronder heerlijk geschommeld kan worden. De kubusverlichting zorgt voor indirecte verlichting.
definitief beplantingsplan

Op het hardhouten vlonderterras, heerlijk met terrasverwarming in het plafond, aan de woning komen twee grote witte bloempotten van ruim 1 meter doorsnede ingepland met groenblijvende olijfwilg.

De erfafscheiding aan de rechterkant bestaat uit verticale antraciet gebeitste brede houten planken en links en achterin uit horizontale houten planken die prachtig zullen vergrijzen. Deels onderbroken door een groen geraamte met Hedera en diverse Clematissen.

Achterin de tuin een mooie Acer palmatum die voor veel sfeer zal zorgen in alle seizoenen.

De uitvoering start eind november 2012 en zal gefaseerd plaatsvinden.

 
 
  

In het voorjaar/zomer 2014 zal ik foto's van deze tuin maken in volle bloei en ook foto's van de prachtige waterbank en de kinderspeelhoek. Bericht volgt...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...