Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-idee├źn, -advies, -styling en tuinartikelen

maandag 20 oktober 2014

Gezamenlijke voortuin modern en representatief door lijnenspel en siergrassen

De nieuw te ontwerpen gezamenlijke voortuin bedraagt ongeveer 130 m2. Deze voortuin is gelegen op het noorden bij een 2/1 kap woning in Dalfsen. De beide bewoners willen graag een gezamenlijke voortuin die in eerste instantie eenheid uitstraalt, de verdere wensen zijn onderhoudsvriendelijk, brede opritten, modern en representatief, mooie bloempotten en zuilvormige boom/bomen te weten de Fagus.
 
De verharding van de opritten (tegels 20x30 cm) worden onderbroken door een baan over de volledige breedte van 100x50 cm en bij de beide voordeuren door 100x100 cm tegels van oud hollandsbeton.
 
De bordervakken verspringen waardoor de breedte- en lengte richting  extra benadrukt wordt en dit zorgt gelijktijdig voor speelsheid en spanning in de tuin.  Mooie siergrassen zoals Pennisetum, Miscanthus en Carex zorgen dan weer voor de balans met de harde materialen.
 
De zuilvormige Fagus wordt hier gecombineerd met de hoge bloempotten voor (verticale) eenheid in de tuin. De Pennisetum wordt in een kromming geplant dat breekt het harde/zakelijke in de tuin. Hierdoor ontstaat er een representatieve maar toch speelse uitstraling.
 
De vier zuilvormige beuken en de beukenhaag worden in november 2014 ingepland. Foto's volgen.....
 
De uitvoering van deze CYNtuin is gedaan door GrollemanGroen uit Dalfsen.
 


sfeerimpressie
tuin.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...