Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-ideeën, -advies, -styling en tuinartikelen

donderdag 24 september 2015

Moderne achtertuin in Zwolle


De achtertuin ligt op het westen. De oppervlakte van de tuin is ongeveer 90 m2.
 
De bewoners wilden graag een overkapping, loungehoek voor de kinderen, bestaande verharding hergebruiken, uitzicht op poort houden, kruiden en moestuin en tuinverlichting.
 
Overkapping over de volle breedte van de woning en vier meter diep, twee dakramen erin zodat er voldoende licht de woning in komt, inbouwspots (dimbare ledverlichting). Er zijn diverse muurtjes geplaatst om de breedte en de diepte van de tuin optisch groter de laten lijken en kamers te creëren zodat de tuin niet in 1x te overzien is.
 
De loungehoek is voor de schuur gemaakt en wordt afgeschermd door een 1 meter hoog muurtje, de loungebanken zijn op maat in het werk gemaakt van eikenhout en op deze plek kunnen de kinderen heerlijk afgezonderd met vrienden ‘loungen’. Hier kan een zonnedoek boven geplaatst worden vanuit de pergola naar de schutting toe. De bewoners gaan zelf de antraciet kussens voor op de banken maken.

 
Vanuit het muurtje is in de breedte van de tuin een pergola, robuuste eikenhouten palen, geplaatst naar de verhoogde vierkante border toe waar de reeds aanwezige druif tegenaan kan groeien en wat zal zorgen dat er een ‘kamer’ in de tuin ontstaat. Op de rand van de verhoogde border kan heerlijk gezeten worden.
 
In de lengte van de tuin liggen in lijn drie vierkante borders met siergrassen; in de twee lage borders groenblijvende Carex met dakeiken en in de derde verhoogde border siergras met de pergola in lijn van de dakeiken. Dit zal de tuin een knusse sfeer geven.
Het vierkante daklicht van de overkapping ligt in lijn met de vierkante borders en geeft zo nog meer eenheid aan de tuin.
 
Voor de schutting komen nog drie identieke grote potten, de tuinlichting is reeds aangebracht zodat de potten prachtig uitgelicht zullen worden.
 
 
De muurtjes en de verhoogde border zijn afgewerkt met natuurstenen afdekkers en antraciet stukwerk.
 
De moes- en kruidentuin komt in verrijdbare houten plantenbakken zodat slakken er niet zo makkelijk bij kunnen en de planten zijn altijd in de zon te plaatsen. In 1 bak is een voorziening gemaakt voor de droogmolen.
 
Een greep uit de toegepaste beplanting; moerraseiken, clematissen, diverse soorten siergrassen, duizendknoop, gaura, enz.
 
 
Ook is er aan de tuinverlichting gedacht zodat ook in de avond van de tuin genoten kan worden.
 
 
 
voor


Uitvoering...

 
 
 


 
 


 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...