Weblog over alles wat maar met tuinen te maken heeft zoals; tuindesign, -ontwerp, -architectuur, -meubilair,
-ideeën, -advies, -styling en tuinartikelen

vrijdag 25 september 2015

Moderne tuin met speelgazon en loungehoek


Deze achtertuin bij een vrijstaande woning is gelegen op het oosten en bedraagt 185 m2. De bewoners (gezin met jonge kinderen) hadden als wens een heerlijke overkapping om langer van de tuin te kunnen genieten en voor de kinderen een gazon waar ook op gevoetbald kan worden. Onderhoudsvriendelijke tuin met voldoende zitgelegenheid, sfeervolle tuinverlichting en hergebruik van de bestaande 60x60 tegels spotted blue en handhaven erfafscheiding en bestaande pergola aan de woning.

In deze tuin heb ik weer prachtige dakbomen toegepast, de Quercus’ deze zorgen voor sfeer en knusheid in de tuin en zijn makkelijk in onderhoud. Deze dakbomen hebben een losse groei, schitterend blad, herfstverkleuring en ‘halen’ het harde uit de tuin. Ook krijg je door het op een bepaalde manier plaatsen van deze bomen en kijkrichting erbij in de tuin.

Aan de zijkant van de woning een dubbele pergola met aan 1 een nestschommel en aan de andere staanders groeit een Wisteria (blauwe regen) in de kleur paars. Aan beide staanders zijn spots geplaatst die naar beneden schijnen.
 
De bestaande berging is verplaatst naar de andere hoek van de tuin want deze stond op de plek waar het langst van de avondzon genoten kan worden, daar is nu dan ook een verhoogd terras gemaakt.

Aan het grote terras is een stenen hoekbank geplaatst, antraciet gestukt en met oud hollandse betontegels als afdekker.

In het bomenlaantje is in het grind een wolkendek gecreëerd als onderbreking en om het strakke van het grind af te zwakken. Dit wolkendek komt ook weer naast de woning terug.

In het gazon is een Amberboom geplaatst waar onderdoor gevoetbald kan worden en een Amelanchier (drentse krent) een mooie meerstammige heester die in alle seizoenen sierwaarde heeft. Beide worden uitgelicht met grondspots.

 
Ook zijn er 3 grote groenblijvende Photinia’s  in kubusvorm geplaatst zodat de overkapping van de buren minder in zicht is. Je blik wordt dan naar deze prachtige vormbomen getrokken. De wand zal voor de helft begroeien met klimop en clematis de andere helft wordt antraciet gebeitst met de huidige bloempotten ervoor die uitgelicht worden door spotjes.
 
voor
 
 
 
uitvoering  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...